MAKRONKY

MAKRONKY
srpen 2016

makronky2

…otevřeli novou cukrárnu…nedaleko místa, kde bydlí naše babička…zavítali jsme tam s dětmi a naší starší dceři učarovali makronky…od té doby tam na ně chodíme…líbí se jí samozřejmě i ty syté barvy, mě už ovšem méně, protože tu chemii v jídle úplně nemusím. A tak jsem se rozhodla, že jí ke čtvrtým narozeninám upeču makronky doma, nechemické. Do skořápek jsem použila jako barvivo červenou řepu ( ne, na chuti to opravdu nebylo znát) a to krému maliny. Vznikly romantické, světle růžové dobroty.

Recept na skořápky:

3 bílky
3/4 hrnku mletých mandlí (měla jsem z Lidlu, ale dá se koupit i hrubší a promixovat je, případně přesít)
1 hrnek moučkového cukru
1/4 hrnku krupicového cukru
pár kapek šťávy z červené řepy

makronky3

Bílky jsem nechala stát na lince asi 3 hodiny, pak jsem je ušlehala. Jakmile byl sníh pevný, zašlehala jsem krupicový cukr. Následně jsem vmíchala moučkový cukr, mleté mandle a šťávu z červené řepy, měla by vzniknout lesklá středně hustá hmota, která ze stěrky pomalu stéká. Pokud by byla moc tekutá, makronky se roztečou naopak u husté hmoty nebudou mít ten správný tvar. Poté jsem igelitovým cukrářským sáčkem s ustřiženou špičkou tvořila na podložku kolečka. Pokud byla někde velká vzduchová bublina, propíchla jsem ji párátkem. Makronky pak schnou na vzduchu asi dvě hodiny a následně se pečou v horkovzdušné troubě při 130-135 stupních asi 16 minut.

Krém:

Hotové skořápky jsem plnila den před oslavou krémem z rozmixovaných malin, šlehačky, cukru a maskarpone. Zkoušela jsem ještě druhý krém, který byla také dobrý. Uvařila jsem ve smetaně (do které jsem přidala dřeň z vanilky) malinový puding, po zchladnutí jsem vmíchala půlku másla a mixované maliny. Také byl dobrý a makronky s tímto krémem vydržely déle…

 

makronky makronky3 makronky2

Iveta

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *